Pizzaovn til grill vs. pizzaovn med gastilslutning

Overvejer du, som så mange andre, at købe en pizzaovn, men er i tvivl om hvilken en du skal købe? Læs med her hvis du vil blive klogere på de forskellige muligheder samt, hvilke fordele den ene pizzaovn har i forhold til den anden. Vi kommer ikke med en decideret anbefaling, omend vi har en holdning og forhåbning til hvad du vælger, men vi forsøger at gøre dig i stand til at vælge den type pizzaovn, der passer bedst til din situation.

Hvad er en pizzaovn til grill?

En pizzaovn til grill opvarmes af din egen gas- eller kulgrill. Pizzaovnen placeres blot på midten af risten og vil hurtigt blive opvarmet nedefra af den høje temperatur fra din grill. En pizzaovn til grill er en klar opgradering i forhold til blot at bruge pizzasten i grill eller i almindelig ovn.

For det første kan en pizzaovn nå højere temperaturer end en almindelig grill, hvilket gør det muligt at lave pizzaer med en sprød bund. En pizzaovn til grill kan også bruges til at lave andre italienske retter, såsom focaccia og bruschetta.

Desuden giver en pizzaovn til grill mulighed for at opnå en jævnt fordelt varme, hvilket resulterer i en jævnt tilberedt og perfekt bagt pizza. En pizzaovn til grill er også nemmere at rengøre end en almindelig ovn eller grill.

Fordele ved pizzaovn til grill

  • Opvarmes hurtigt og effektivt af din grill (Klar på 10-15 min.)
  • Jævn varmefordeling
  • Nem at betjene
  • Ekstrem høj temperatur (+400° C)
  • Virker også på rist over bål eller gløder
  • Kan købes fra 799 kr.

Med en pizzaovn til grill er det kun din grill der sætter grænser for, hvor høj varme pizzaovnen opnår indeni. I og med grillens låg kan lukkes ned over pizzaovnen ved opvarmning, skabes der et lukket miljø, hvor varmen lynhurtigt skaber ideel bagetemperatur til pizza.

Magma pizzaovn til grill

Da al varmen kommer nedefra, betyder det også at varmefordelingen er jævn, hvilket gør det lettere at opnå ens afbagning og med lukket låg, kommer temperaturen på pizzastenen hurtigt op over de 300° C, som det kræves for at lave rigtigt italiensk pizza.

Pizzaovnen er desuden nem at transportere og virker også på rist over gløder fra bål, kulgrill og lignende. En pizzaovn til grill er desuden en af de absolut billigste måder du kan opnå korrekt afbagning af din pizza ved de høje temperaturer som det kræves. Med en pizzaovn til grill kan du blive helt klar til at lave ægte italienske pizzaer, fra omkring 799 kr.

Hvad er en pizzaovn med gas(tilslutning)?

En pizzaovn med gastilslutning er en type pizzaovn, der skal tilsluttes direkte til en gasregulator. Det betyder, at ovnen kan tændes med en gasfyr, hvilket gør det nemt at betjene og regulere temperaturen direkte på pizzaovnen.

Gasbetjeningen giver også mulighed for at opnå en høj temperatur, da gasbrænderne er placeret tæt på pizzastenen inde i ovnen, hvilket kan give en sprødere bund på pizzabunden. Gastilslutningen kan være en fordel hvis man ønsker at have mulighed for at justere temperaturen præcist og hurtigt.

Når du køber en pizzaovn med gastilslutning skal du være opmærksom på at gasregulator, slange og selve gasbeholderen skal købes ved siden af selve pizzaovnen. En pizzaovn med gastilslutning kan med alt det du skal bruge, oftest fås for 2.000-3.000 kr. for de billigste modeller.

Fordele ved pizzaovn med gas

  • Oftest et flot og elegant design
  • Opnår høj varme inderst i ovnen
  • Indbygget varmekilde i form af gasbrændere
  • Kan købes fra omkring 2.000 kr. inkl. regulator, slange og gas

Pizzaovne med gastilslutning produceres generelt i et flot design og derfor et elegant produkt at kigge på. Selvom varmen på en pizzaovn med gastilslutning forsvinder ud af pizzaovnens åbning, bliver temperaturen inde bagest, oftest ganske høj.

Pizzaovn til gas

Derudover er det en fordel at pizzaovnen har indbygget gasbrændere, da den på den måde nemt kan flyttes og ikke er afhængig af en ekstern varmekilde, men blot kræver at den kan tilsuttes en gasbeholder.

Pizzaovnen i sig selv kan ofte købes fra omkring 1.600 kr. eksklusiv regulator, slange og gas, som skal købes ved siden af.

Hvilken pizzaovn er bedst?

Hvilken pizzaovn der er bedst til dig afhænger i høj grad af dine personlige præferencer og vi er nok heller ikke de rette til at give et objektivt bud på dette. Pizzaovne med gas er flotte og fede produkter, som også egner sig til at stå fremme i udekøkkenet eller på terrassebordet. Når man først har erfaring med en pizzaovn med gastilførsel er resultatet også lækre, sprøde og brandvarme pizzaer. Alt i alt er det et godt produkt til den erfarne pizzabager der har tålmodighed i køkkenet og elsker at kræse om madlavningen.

En pizzaovn til grill er derimod det billiger, simplere og effektive alternativ. Opvarmningen klares lynhurtigt af din grill og temperaturen er jævnt fordelt i hele pizzaovnen. Den er nem at betjene og effektiv pga. den høje varme der giver færdigbagte pizzaer i ekspresfart. En pizzaovn til grill er til dig, der ønsker at løfte dit niveau med hjemmelavet pizzabagning med et effektivt produkt, der er nemt at betjene, til en god pris.

Magma pizzaovn til grill

Naturligvis har vi selv en holdning til, hvilken pizzaovn der er den bedste, men vi ønsker egentlig at du skal danne dig dit eget indtryk og tage dit eget niveau og din situation i betragtning. Vi sigter ikke efter en speciel type kunder, men har bevidst skabt vores koncept ud fra en “Value for money” filosofi – gode og effektive produkter til en fair pris.

Magma pizzaovnen og vores koncept, er til dig der gerne vil blive bedre til at lave pizza og ønsker at gøre dette på en effektiv måde uden at gå på kompromis med det absolut vigtigste ved pizzabagning – ingredienser, håndtering og høj varme.

Derfor får alle vores kunder et gratis hæfte med opskrifter og inspiration med til deres pizzaovn. Her kan du læse om alt fra betjening af pizzaovnen, opskrifter og håndtering af den perfekte pizzadej, forslag til toppingkombinationer til enhver smag samt tips og tricks til, hvordan du hurtigst muligt lykkes, med at lave hjemmelavet pizza som aldrig før.